Önismeret

gyemant1Mit is értek én „önismeret” alatt, hiszen elég divatossá, sokszor talán már elcsépeltté is vált ennek a szónak a használata.

Az én olvasatomban magában foglalja a tudattalan részünk, a tudattalan „programjaink”; a belső, nem látható részeink feltérképezését, a jelen életre vállalt feladataink megfogalmazását, tudatosítását, elfogadását, a tiszta lelkünk aktívvá tételét, hogy letisztultan, boldogan, tudatosan harmóniában éljünk önmagunkkal és a világgal a mindennapok során is.

Minden tanítás része az a fontos tény, hogy a jelenben éljünk, ne ragadjunk bele a múltba. Arról viszont ritkán lehet olvasni, miért is okoz nehézséget sok esetben a „jelenben létezés”.

Elég kevés helyen írják le, hogy sok esetben nemcsak az egónk, hanem a tudattalan részünk rabjává válunk akaratlanul is, és a tudattalan „programok”, lenyomatok befolyásolják a jelenben a gondolatainkat, érzelmeinket.

Hasonlattal élve: ezek a belénk kódolt minták, információk, programok olyanok, mint a számítógépvírusok, amik akadályozzák, vagy legrosszabb esetben tönkre is tehetik a számítógép helyes, korrekt működését.

Oldani, elfogadni, felvállalni, korrekciózni csak azt tudjuk hatékonyabban, amiről tudomásunk van, tehát ami a tudatos szinten van.

A lenyomatok felismeréséhez nagyfokú tudatosság szükséges, hogy észrevegyük a mindennapokban,  hogy előző életes mintát, vagy a jelen életünkből hozott mintát éljük éppen (főleg a családi vonalról a DNS-be kódoltan, de lehet a társadalom által belénk, a gondolatainkba, érzelmeinkbe kódolt minta, információ, program is); vagy hogy felismerjük és elfogadjuk a környezetünk által tartott „tükröket”: ahogyan visszatükrözik a körülöttünk lévő emberek és helyzetek, szemmel láthatóvá, érezhetővé teszik a nem látható részeinket, a megoldásra váró feladatainkat.

 

A legtöbb esetben úgy lehet felismerni, hogy valamilyen tudattalan program, lenyomat (és nem csupán a tudatalattira gondolok itt) csapdájába estünk, éppen egy ilyen minta vezérel bennünket – és nem mi irányítjuk, uraljuk a saját életünket –,  amikor olyan helyzetbe kerülünk, ami nehézséget, rossz érzést, feloldhatatlannak, vagy akár látszólag ok nélkülinek tűnő konfliktust okoz; vagy egyszerűen nincs a jelen életünkből magyarázat a szituációra; vagy nem találjuk a megoldást a problémánkra – legyen ez akár testi vagy lelki probléma.

A tudatosításban, a felszínre hozatalban nagy segítséget nyújtanak a Tarot lapjai, a számok is, és bármilyen önismereti módszer, ami számunkra elfogadható, ami illeszkedik a hitrendszerünkhöz, a belső világunkhoz.

Most olyan csodálatos korban élünk, hogy különféle módszerekkel áldást, segítséget kaptunk a lelkünk tisztítására, a „programjaink” felismerésre és oldására a Szellemi Segítőktől, Buddháktól, Angyaloktól, a Teremtőtől – nevezzük őket bárhogyan is –, hogy sem tudatosan, sem tudattalanul ne a múlt, ne a téves „programjaink”, lenyomataink, információink vezéreljenek minket, hanem a tiszta jelenben tudjunk élni a lelkünk tiszta lényével, a Felsőbb Énünkkel teljes összhangban.

És a belső munka során rájövünk, hogy a boldogság mindig is bennünk volt.
Sőt: a boldogság Mi magunk vagyunk…..

Oldani, tisztítani a lelkünket, tudattalanunkat sokféle módszerrel tudjuk. Mindenki azt a módszert találja meg, jut el hozzá, amire éppen szüksége van.

Természetesen ezen módszerek nélkül is elő tudjuk hozni a tiszta lelkünket. A módszerek abban segítenek, hogy ezek a folyamatok hamarabb, kevesebb fájdalommal, nehézséggel, szenvedéssel menjenek végbe.

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInStumbleUponEmail