Idézetek

Évezredek sötétjét elűzi egyetlen gyertya fénye -
Ne átkozd a sötétséget, gyújts világot!

Buddha

 

Ha meg akarod változtatni a világot, először próbálj valamit jobbá tenni, megváltoztatni magadon. Ez segít megváltoztatni a családodat, a barátaidat, aztán így kell folytatni egyre nagyobb és nagyobb körben. Minden, amit teszünk, hatással lesz valamire és valakire

Őszentsége a XIV Dalai Láma

 

Ne panaszkodj, hogy hó van a szomszédod háza tetején, mikor a saját küszöböd sem tiszta.

Konfuciusz

 

Legnagyobb kincsünk, amink csak létezik: az idő. Az időt vagy ’töltjük’, vagy ’pazaroljuk’.

Dick Sutphen

 

Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek közé, és hiába gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonozod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.

Wass Albert

 

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Wass Albert


A fák levelei tavasszal újra kihajtanak és ősszel újra lehullanak. A virágok újra kinyitnak és újra elhervadnak. Újra jön a tavasz, újra jön a nyár, újra jön ősz és újra jön tél. És Te természetesen azt mondod erre, hogy nem is lehetne másként, mert így van ez jól. Miért vagy úgy kétségbeesve tehát, hogy újra elölről kell elkezdd az életedet?

Wass Albert

 

A kedvesség alapvető Természete, Hogy terjed. Ha kedves vagy Másokhoz, Ők ma hozzád lesznek Kedvesek, Holnap valaki máshoz.

Sri Chinmoy

 

Az az ember, aki a tömeget követi,

soha nem fog messzebb jutni, mint a tömeg.

Aki viszont hajlandó egyedül sétálni,
sokkal valószínűbb, hogy olyan helyekre is eljut,
ahova még nem jutott el senki.

                                   Albert Einstein

„A Karma a befejezetlenség energiája. Arra vár, hogy megoldják, és ráveszi az embert, hogy bizonyos módon viselkedjen, bizonyos helyen maradjon, és találkozzon bizonyos emberekkel, hogy megoldást találjon rá… Ha eltörlöd a karmát, megszabadulsz a régi energiától, és rálépsz arra az útra, ahogy a saját fényeddel tudsz segíteni…”

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInStumbleUponEmail